Resultat for første kvartal 2018

Statoil rapporterer et justert driftsresultat på 4,4 milliarder USD og 1,5 milliarder USD etter skatt i første kvartal 2018. Driftsresultatet i henhold til IFRS var på 5,0 milliarder USD, og IFRS-resultatet var på 1,3 milliarder USD.

Første kvartal var kjennetegnet av:

  • Solid inntjening fra alle segmenter
  • Sterk kontantstrøm. Netto gjeldsgrad redusert fra 29,0 % til 25,1 %
  • Sterk drift med rekordhøy internasjonal produksjon

– Sterke resultater fra forbedringsarbeidet har gitt oss en lavere kostnadsbase, og vi leverer høy verdiskapning ved høyere priser og solid inntjening fra alle segmenter. Vi har fortsatt solid drift, og den internasjonale produksjonen var rekordhøy. Kontantstrømmen fra operasjonelle aktiviteter var meget sterk på over 7 milliarder dollar i kvartalet. Vi har redusert gjeldsgraden fra 29,0 % til 25,1 %, etter å ha betalt for Martin Linge, sier konsernsjef for Statoil ASA, Eldar Sætre.

– I kvartalet har vi vunnet konkurranser om attraktive arealer i Brasil og Mexicogolfen, sikret oss areal for utvikling av fornybar virksomheten i Polen, og overtatt operatørskapet for Martin Linge. Denne uken ankom verdens største spar-plattform til Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet. I tillegg går arbeidet med Johan Sverdrup og vår øvrige prosjektportefølje i henhold til plan, og vi har levert utbyggingsplanen for Askeladdprosjektet til godkjenning, sier Sætre.

CEO Eldar Sætre
CEO Eldar Sætre

– I samsvar med vår strategi for sikker drift, høy verdiskapning og lave karbonutslipp, og vår utvikling som et bredt energiselskap, har styret foreslått for generalforsamlingen i mai at navnet på selskapet skal endres til Equinor, sier Sætre.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.